Van egy nagy csapda abban, ha hideg szendvicset eszik
Kalóriacsapdaként emlegetik amerikai kutatók a hideg falatokat, például a hideg szendvicseket, és jó okkal.
Kalóriacsapdaként emlegetik amerikai kutatók a hideg falatokat, például a hideg szendvicseket, és jó okkal.
Nem kell lelkifurdalást éreznie annak, aki egyszer-egyszer túl sokat eszik, ha egyébként egészségesen étkezik – állítják brit kutatók a British Journal of Nutrition folyóiratban.
Az egészséges életmód jelentősen csökkentheti a rák kockázatát, az életmódot meghatározó különböző tényezők ugyanis egyenként mintegy 6 százalékkal szoríthatják vissza a betegség kialakulásának veszélyét – derült ki egy több mint százezer felnőttel végzett kínai kutatás eredményéből, amelyet a Cancer című nemzetközi szakfolyóiratban mutattak be.
A teljes kiőrlésű gabonákból, kenyerekből és zabból nem eszünk eleget annak a részben tévedésen alapuló állításnak köszönhetően, hogy az egészség érdekében lehetőleg minél kevesebb szénhidrátot kell fogyasztanunk. Pedig a rostban gazdag gabonák és hüvelyesek számos betegség kialakulásának jelentősen csökkentik az esélyét, és még fogyasztanak is.
Nincs egyetlen optimális emberi étrend egy új kutatás szerint, amely mai vadászó-gyűjtögető közösségek étkezését vizsgálta, akik teljesen eltérő táplálékaik ellenére kitűnő emésztésnek örvendtek.
Ha mindenki egészséges étrendet akarna követni, nem lenne számukra elegendő zöldség és gyümölcs a világon – tárták fel tanulmányukban a Guelphi Egyetem szakemberei.
A pótkávék azért alakultak ki, mert a háború idején nem volt rendes kávé, most viszont az egészséges étrend jegyében megint előtérbe kerültek a kávémentes kávék.
Egy brit kutatás most arra jutott, hogy minél több tejterméket fogyaszt az ember, annál jobbat tesz az egészségének.
Egy ausztrál tanulmány mutatta ki az összefüggést az étkezés és a fogantatás időpontja között.
Egy ausztrál kutatás szerint ha valaki amúgy is egészséges étrenden él, akkor a plusz táplálékkiegészítők csak ronthatják a kognitív funkciókat.
A csirkehús és a hal sem biztosan veszélytelen, csak éppen kevésbé kutatták a rákkeltő hatását.
Jól neveltek nyelnek egyet, és megtartják a véleményüket. Mások felháborodottan tiltakoznak „nem vagyok én madár ” felkiáltással, és már szórnák is az etetőbe. Pedig az elfeledett, tökéletes gabonát, a kölest érdemes újra felfedezni. Megannyi csodás élettani hatása mellett sokféleképpen elkészíthető, olcsó és még szépít is.
A növényi eredetű élelmiszerekben megtalálható flavonoidok fogyasztása kapcsolatban lehet nőknél a gyomorrák alacsonyabb kockázatával - állapították meg spanyol kutatók egy félmillió ember követésével zajló európai tanulmány adatait elemezve.
A káros transzzsírsavak kiiktatása az élelmiszerekből több ezer szívbetegség miatt bekövetkező halálesetet akadályozna meg – közölték ausztrál kutatók, akik az országbéli helyzetet vizsgálva jutottak erre az eredményre.
Egy új tanulmány szerint a legtöbb ember számára értelmetlen visszafogni a vörös húsok és a feldolgozott húsáruk fogyasztását, mivel "a bizonyítékok gyengék, a kockázat kicsi".
Újabb szomorú tényről tett közzé adatokat az Eurostat: sehol máshol nem rágcsálnak olyan keveset a zöldségekből az EU-ban, mint nálunk. Pedig kellene, hogy együnk belőlük, nagyon is.
Csökkentheti a gyomorrák kialakulásának a veszélyét a sós ételek, mint például a szalonna, a kenyér és reggeli gabonafélék fogyasztásának visszafogása a World Cancer Research Fund (WCRF) rákkutatási szervezet szerint.
Jobb teljesítményt nyújtottak a mentális teszteken azok az idős emberek, akiknek vérében nagyobb volt bizonyos vitaminok és az omega-3 zsírsavak szintje - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.
Közel 500 ezer ember bevonásával készült tanulmányukban amerikai kutatók úgy találták, hogy a sok vörös húst fogyasztó embereknél nagyobb bizonyos típusú veserákok kialakulásának kockázata.
A gyermekvállalási korban lévő nők csökkenthetik szívproblémáik kockázatát, ha rendszeresen fogyasztanak omega-3 zsírsavakban gazdag halat - állapították meg dán kutatók.