#egészséges étrend



Ezzel a 6 lépéssel 6x6 százalékkal csökkentheti az esélyét annak, hogy rákos lesz
 

Ezzel a 6 lépéssel 6x6 százalékkal csökkentheti az esélyét annak, hogy rákos lesz

Az egészséges életmód jelentősen csökkentheti a rák kockázatát, az életmódot meghatározó különböző tényezők ugyanis egyenként mintegy 6 százalékkal szoríthatják vissza a betegség kialakulásának veszélyét – derült ki egy több mint százezer felnőttel végzett kínai kutatás eredményéből, amelyet a Cancer című nemzetközi szakfolyóiratban mutattak be.

MTI / hvg.hu MTI / hvg.hu

Újabb tévhitet döntöttek meg: az alacsony szénhidráttartalmú diétával az életét kockáztatja
 

Újabb tévhitet döntöttek meg: az alacsony szénhidráttartalmú diétával az életét kockáztatja

A teljes kiőrlésű gabonákból, kenyerekből és zabból nem eszünk eleget annak a részben tévedésen alapuló állításnak köszönhetően, hogy az egészség érdekében lehetőleg minél kevesebb szénhidrátot kell fogyasztanunk. Pedig a rostban gazdag gabonák és hüvelyesek számos betegség kialakulásának jelentősen csökkentik az esélyét, és még fogyasztanak is.

hvg.hu hvg.hu








Mire jó a köles? – recept
 

Mire jó a köles? – recept

Jól neveltek nyelnek egyet, és megtartják a véleményüket. Mások felháborodottan tiltakoznak „nem vagyok én madár ” felkiáltással, és már szórnák is az etetőbe. Pedig az elfeledett, tökéletes gabonát, a kölest érdemes újra felfedezni. Megannyi csodás élettani hatása mellett sokféleképpen elkészíthető, olcsó és még szépít is.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó

A növényi étrend megelőzi a gyomorrákot a nőknél
 

A növényi étrend megelőzi a gyomorrákot a nőknél

A növényi eredetű élelmiszerekben megtalálható flavonoidok fogyasztása kapcsolatban lehet nőknél a gyomorrák alacsonyabb kockázatával - állapították meg spanyol kutatók egy félmillió ember követésével zajló európai tanulmány adatait elemezve.

MTI MTI





Az egészséges étrend segít az agynak is
 

Az egészséges étrend segít az agynak is

Jobb teljesítményt nyújtottak a mentális teszteken azok az idős emberek, akiknek vérében nagyobb volt bizonyos vitaminok és az omega-3 zsírsavak szintje - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

MTI MTI

Mi köze a vörös húsoknak a veserákhoz?
 

Mi köze a vörös húsoknak a veserákhoz?

Közel 500 ezer ember bevonásával készült tanulmányukban amerikai kutatók úgy találták, hogy a sok vörös húst fogyasztó embereknél nagyobb bizonyos típusú veserákok kialakulásának kockázata.

MTI MTI

Jót tesz a hal a fiatal nőknek
 

Jót tesz a hal a fiatal nőknek

A gyermekvállalási korban lévő nők csökkenthetik szívproblémáik kockázatát, ha rendszeresen fogyasztanak omega-3 zsírsavakban gazdag halat - állapították meg dán kutatók.

MTI MTI